Aug 9, 2022, 1:30 PM

Вопъл от Президентството 

  Poetry
145 0 0

Откакто станах президент,

окичиха ме с куп пороци,

на Десе-то бил съм агент,

зашифриран с име "Гоце".

 

Забъркани били сме с Зорка

уж в бизнес-далавери.

А ний за общо дело борим се

с мойте парт-авери.

 

Държавно дваж ме обезглáвят

(на екшън заприлича!).

Ако им стиска да поискат

на Кризата импийчмънт.

 

Дефектни законопроекти

от политически съклет

щом спретнат, ги засичам с "Вето!",

колкото за мурафет.

 

С тез сакати пълномощия,

каквото и да предприема,

стопява се до живи мощи

и ... все едно го нема.

 

В самия край на кариерата си

дано поне сколасам,

да ме приемат в соц-запаса

с почести на милионер.

 

Аз съм вожд незаменим! -

затуй преди от политиката

да си замина необратимо,

на Соцпартията за респект

( ще я избави от беди!)

завещавам свойто име

 

с "Нов политически проект".

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??