Mar 10, 2021, 6:36 AM

Враца 

  Poetry
293 0 0

                    „Във Враца гарга не каца“

                                      Нар. поговорка

 

Бяла августовска вечер

над града се спуска вече

и със нея целий град

тъне в Божия благодат!

 

И приспиват го стаени

небесата свечерени.

Бди над него тих Балкана

и Тръбача, великана.

 

Богородица разнесе звън –

сякаш от небето гръм;

с реч Софроний Врачански

гони вра̀гът Отомански.

 

И заспива Враца тиха

и свободна, и честита,

над чеда си като птица –

бяла българска орлица!

© Лъчезар Лазаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??