Jun 26, 2019, 9:08 PM

Врагът приятел може да ти стане 

  Poetry » For kids, Other
1221 0 4

Зайо Байо се разхождал из гората,
пял си песни,танцувал си в полята,
ненадейно от гъсталака
появил се стария ловец.

 

Зайо хукнал бързо да избяга,
но спънал се в стария пън,
претърколил се започнал да се жалва
а ловеца с пушката търчи.

 

Кума Лиса чула го в далечината,
приближила се попитала го тя:

– Зайо , какво стана ти сега?
– Бягам Лисо от ловеца!

 

Лиса хукнала към хитрия ловец,
разсеяла го много бързо тя,
при Зайо върна се за миг.

– Благодаря ти Лисо, че ми ти помогна!

 

– Няма никакъв проблем.
– Прави ще са старите хора,
че понякога врага по-ценен 
от приятел се оказва!

© Еленка Гишина All rights reserved.

The work is a contestant:

Как враговете станаха приятели »

13 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??