Feb 14, 2018, 1:56 PM

Време закопано 

  Poetry » Phylosophy
267 1 2

Еден сосема обичен ден

немав пари во џебот

ниту часови за денгубење.


Го најдов времето закопано

на брегот на езерото

со илјада скршени стомни

и сенки што само мене ме посакуваат.


Го најдов времето заспано

меѓу разбоите на моите баби

го земав со мене

се качивме во лифт

и влеговме во 21 век.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??