Apr 10, 2019, 9:58 AM

Временна необятност 

  Poetry
337 2 2

Задръж любовните си насекоми 

и гледай личните си дяволи. 

По тъй, неписани закони, 

е писано да сме се нямали... 

Дали в стомаха - пеперудите, 

все още подобяват червеи?..

Или от обич, непринудена, 

копринени ти стават нервите?.. 

За мене няма еволюция. 

Откак се помня съм един и същ. 

Освен във няколко отделни случая - 

поетът да е просто... мъж... 

Та, виж сега - вземи си чувствата! 

Нарамил съм ги моите, че тегнат. 

Върни ми туй, от мъка във изкуство - 

от мен за теб. И необятност. Временна.

 

Стихопат. 

(DannyDiester)

 

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??