Oct 13, 2009, 9:19 PM

Всичко е същото 

  Poetry » Phylosophy
603 0 9

Всичко е същото. Мислим, че нещо променяме.

Нижат се дните ни. Даваме или пък вземаме.

Учим се как да обичаме и да прощаваме.

Учим се малко да вземем и много да даваме.

 

Всичко е същото от векове и за в бъдното.

Днес и сега, и нататък - до края, в отвъдното.

Мислим, чувстваме, храним се и с любов, и с омраза.

Бог упрекваме само нас, че жестоко наказа.

 

Но бог няма вина. Няма ад и пряк път към рая.

Смешно грешни сме. Всичко носим в душите си, зная.

И е същото - кръстът божи  и тая Голгота

векове след Исус все разделят смъртта от живота.

 

 

13.10.09

© Гинка Гарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??