Jan 27, 2014, 7:26 PM

Във огледалото 

  Poetry » Love
558 0 3

Във огледалото  на чувствата  ти  виждам:

една  сърна  от  вълчи  погледи ранена,

изгубило се в полета си   малко  птиче

и вещица -  на кръст любовен изгорена.

 

Във огледалото на мислите ти виждам:

вървящо по въже - оголен нерв    момиче,

 съблечена от  тиха нежност  мъжка риза,

сълза, която  във душата си  се стича.

 

Във огледалото   страстите ти виждам:

утроба, виеща сред  дяволи  красиви,

 откъснато, разцъфнало  в снега  кокиче,

очакване за  стих  във рана  вечно  жива.

 

Във огледалото на лудостта ти виждам

как друга  лудост  пие   уморена  вярност.

И времето  с  вълненията  в  дъх  приижда...

крещят  видения,  изпадащи в реалност.

 

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??