Dec 13, 2009, 11:49 PM

Във тази нощ... - участие в Трети Коледен Творчески Фестивал 

  Poetry » Other
594 0 20

Декември е. Снегът отвън

ще си играе на виелици

и  ще рисува с ледените пръсти

цветя и пеперуди по прозореца.

 

А вятърът лудува във комина.

В камината догаря пънът – Бъдник.

В гърнето,  с спомена за баба,

на печката къркори бобецът.

 

Снегът навън е приказно сияние.

И тази нощ защо да не напълни

със  лакомства  и орехи

чорапчето на дяда Коледа?!

 

Добрият  старец  е доволен.

Нарамил тежкия чувал през рамо.

Елените във впряг поели са

от чудната страна Лапландия.

 

Ще спусне във комините на къщите

на всекиго по нещо под елхата.

А  в  дванадесет ще зазвънят камбани.

И ще искри във чаши виното.

 

И чудото отново ще се случи!

Роди се в тази нощ Иисуса... 

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??