May 1, 2013, 10:31 AM

Възкръсна 

  Poetry » Other
461 0 3

Животът на Господ клонеше към края.

Смъртта Го погледна очи във очи.

Неравен и кървав бе пътят към рая,

по който Исус вдигна кръст да върви.

 

"– Разпни Го!"– крещеше тълпата отсреща

и вятър понесе свирепия вой.

Смъртта се усмихна студена, зловеща

и тя Го обрече да бъде Герой.

 

"– Предавам Духа си на Тебе, о, Боже!"

Завесата в храма раздра се на две.

Исус се пожертва, днес ние да можем

покрити с кръвта да открием небе.

 

Пред гроба сам ангел извика: "Възкръсна!".

"– Възкръсна!"– повториха всички сърца.

По земната шир славна вест се разпръсна.

За всеки живот бе платена цена.

 

Исус извървя тази трудна пътека.

Пред нас се отвори небесна врата.

Възкръсна надежда. Възкръсна утеха.

Възкръсна животът с нов смисъл в света.

© Ивелина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??