Feb 21, 2009, 12:52 PM

Ябълка искаш ли, Адаме? 

  Poetry » Humour
719 0 10

 

(по Людмила Шкилева - Яблочко хочешь, Адам?)

 

Ябълка искаш ли, Адаме? Кво си потриваш мустаците?

Пробвай тая наслада? Или те е страх от гадината?

Змията разправя, че все по-редки са храсталаците

на девствено-пищната Райска градина...

Не е ябълка, мили, а е истинско чудо!

Червена и сочна, даже семчици виждаш!

Отхапи си парченце, докато гледам те лудо!

Някой ще мине... Не опиташ ли - ме обиждаш...

От змията за тебе изпросих я, мили...

Лъжа ли?! Откъде са скандалните мисли?!

Хубавец ще ми станеш... То в нея е Силата...

Сладка ли е? Е-е-е-е... Защо макароните ти увиснаха?

Обеците на ушите ти са прекрасни,

но мъж с обеци - пътека премината...

Е, виждаш ли, чак сега ми е ясна, бедно момче,

за изгонването от Рая, причината...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??