May 7, 2007, 3:41 PM

Яйцата 

  Poetry
528 0 3


Яйцата


Един Ден. Мъртвило по кораба.
Здраво зачохлени... Сън...
Празник... Няма ни радост, ни музика.
Вахтата само се влачи навън...


Великден. Към обед - пробуждане.
Слънцето жарко прегаря кръвта.
Чукаме здраво(!)... Яйцата. Прокудени,
стиснали в шепите дом, самота.


Един ден - Негово Величество.
Нехайно прескочи морето и нас.
Пo телефон и E-MAIL се заричаме:
"Друг път ще бъдем(!),
на светлия празник със Вас!"                 
             
15 Април 2001

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??