Jan 3, 2010, 6:20 PM  

Нова година 

  Poetry » Other
1444 0 1

Кой си ти, Януари?

Вълкът, под преспите затрупан,

или Луната бледосива в лапите му?

 

Разказвай!

Разказвай за стадата  на годините,

за вятъра, нощта, потока и лавините,

за всички пълнолуния в сърцата ни и виното.

Разказвай!

 

... на нас,

които мръзнеме от  обич до колибите

и, като съчки свити, молим огън от кибритите,

защото да горим не можем иначе.

 

Да, Януари!

Разкажи ни.

 

За да предадем на лятото,

Сърцето ти и Името.

© ВЕСЕЛИНА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??