May 28, 2020, 3:53 PM

Явна идеация 

  Poetry » Other
393 0 0

Ако се стигне до думата да бъде намерена,

ако трябва да бъде потърсена една-единствена дума,

за да се изрази концепта,

и да се избегне инерцията,

за да се пристъпи поетапно до граматичната точка,

вероятно тя ще е най-кореноподобната,

най-целокупната.

 

И ако все пак се прибегне до една-единствена дума,

за да се пристегне изказването,

за да се засегне смисъла,

за да послужи като самостоен знак,

то тя ще бъде идеята

и ще се откроява на повърхността,

зависейки само от нея.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??