Празнуването гасне несвободно
и с подло родолюбие се пъчи,
на низка власт за славата угодно,
и вместо да въздига, то ни мъчи.
Реклама си за плаващо устройство
в държавна разнебитена машина.
Пришиват си от твоето геройство.
преди да паднат и да си заминат
далече в историческата дупка,
която към забвение ги влачи.
Свободно е сърцето, вътре тупка,
за теб на тайно място ще заплаче.
© Милена Френкева All rights reserved.
Цитирах и питах конкретно, а и за другото ти отговорих. Въпросът ми към теб е комплимент, доста добре боравиш с аргументи и факти.