Feb 17, 2008, 12:31 PM

За да изтрием сълзите 

  Poetry » Love
1042 0 6

И тъжно буковете стенат,

протегнали ръце нагоре,

да сграбчат от небето къс за теб

и да ти го дарят с венци от клони

в мрака, там, където спиш...

 

Безшумно аз при теб ще се промъкна.

Ръката ти ще сграбча и със нея

по своето лице любов ще изрисувам.

На нямата уста листа ще сложа

за магия, после ще ги изгоря

и в извор ще ги скрия...

 

На сутринта, когато слънцето огрее

небето с лик неземен, ти, песен моя,

в него ще се вгледаш и ще откриеш

как при теб ще седна, за да изтрием

сълзите и в небитието да поемем

с клоните на буките...

 

 

 

© Криста All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??