Nov 22, 2023, 12:47 PM

За доброто на човек 

  Poetry » For kids
545 7 27

Всеки ден - по сто коремни

Гошко правеше в снега!

Срещнат ли го извънземни 

вечер в близката гора,

 

из небесните пространства

смело с тях да полети!

Месеци наред да странства

сред красивите звезди!

 

И след време, щом се върне

тук - на родната Земя,

с остър ум… да а превърне

във площадка за деца!

 

Всяка - атомна централа

със несигурни стени 

да превърне той във зала

за забава и игри!

 

Всеки цех за бойни пушки

да направи Лунапарк,

със пързалки, с катерушки

и с чудесен Зоопарк!

 

Много фабрики с комини

за безмислени неща

да превърне във градини

със басейни и цветя!

 

А пък всички… лоши хора

от диктаторски страни

да ги прати сред простора,

да живеят дълги дни!

 

Да общуват там, с роботи,

със изкуствен интелект.

И след време… да работят 

за доброто на човек!

 

 

Юри 

Йовев

Ноември

2023 г

 

© Yuri Yovev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??