Jan 11, 2014, 9:26 AM  

За душевния конфорт 

  Poetry » Civilian
353 0 2

В ад ли бях или във рая,

(или минаха край мен)

на годината във края,

в първия работен ден?

В ад и рай ли подир тая

какафония навън,

в тази празнична омая

и площаден грак и звън

пристан тих ще ви открия

за душевния комфорт?

Или в нова мимикрия,

с друга партия от сорт

ще попадна, ще завия

воя вълчи надалеч?

Аз от сребърна кания

ще извадя остър меч

и на ляво, и на дясно

клони ще разсичам в ход –

за да види пътя ясно

моя страдащ, мил народ!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??