Nov 23, 2014, 11:31 AM

За хайдутите 

  Poetry » Civilian
595 1 0

За хайдутите

Насилниците са за мен хайдути,
които грабят нашия народ!
С дела неистински са те прочути...
Изчадия- на своя род!

Това са мутрите, които грабят,
и  шайка, присвоила власт!
Гнева към миналото да отслабят!
С парите си да са над нас.

Създадоха голяма бъркотия,
с тоягата заудряха по нас...
И страх ни сграбчи, аз не крия!
Безчинствата си вършеха със страст!

Туй бяха хора низши духом,
без съвест, гладни за петак...
И като варвари в живота ни нахлуха,
и на народа ни станаха враг!

Не знам хайдутите, хайдути ли се били,
в далечните ни робски времена,
но те  за правдата са дали свойте сили...
И помним с радост всички имена! 

Народа славел своите войводи!
Войводи и жените са били!
От това  те не са търсели изгоди,
принудени били са от беди!

Тогава сме били във турско робство.
Спасявали са своите глави!
Със днешните хайдути нямат сходство...
О, днешните са нашите беди!

Днес те са само "мутри" мафиотски!
Не хора, те са изроди дори!
С народа днеска се отнасят скотски,
и алчността  им  ще ги умори...

Приветствам значи старите хайдути!
И техните възвишени дела!
И ненавиждам днешните хайдути,
които стискат хорските гърла!
28.08.2011г. с.Драгойново

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??