За лека нощ с любов ти пожелах,
приказки красиви да сънуваш.
Любима героиня да съм в тях.
Във златни краски слънце да рисуваш.
Косите да обсипваш с рой звезди.
С ресници да обхождаш пак снагата.
Да тръпнат страстно топлите очи,
докоснали се нежно до душата.
И струната вълшебна сам избрал,
за тебе да засвири закопняла,
вселенска песен тихо да шепти
от ангели изпята... обич бяла.
Лека нощ... заспивай в благослов.
Обгръщай ме с блаженство и магия.
Сънувай ме! За тебе аз съм зов,
камбана закъсняла... орисия!
© Таня Мезева All rights reserved.