Aug 20, 2016, 7:11 PM

За лошото и доброто 

  Poetry
228 0 2

За всяко лошо ще платиш,

защото Господ ти го връща.

Не може чувства да пестиш,

щом огънят запалва къща.

 

От падналия покрай теб,

подминеш ли го равнодушно,

не чакай вече топъл хляб,

а време лошо и задушно.

 

А името ли маскариш

на твой приятел или близък

е късно да се кахъриш,

че бил си толкоз, толкоз низък.

 

А с дело ли му навредиш

на някой, ходещ си по пътя,

след туй недей да се редиш

да искаш прошка насред пътя.

 

За всичко трябва да платиш,

защото лошото се връща.

Недей доброто да пестиш-

раздавай го на всяка къща.

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • А ако мъничко спестиш,
    раздавай и на всяка тъща!
    Поздрави, Никола!
    Шегата ми е съвсем добронамерена! Твоето стихотворение много ми хареса!
  • "Недей доброто да пестиш-
    раздавай го на всяка къща."
    Чудесно си го казал, Колич! Поздравления!
Random works
: ??:??