Feb 24, 2021, 6:22 AM

За мекотелите и добротата 

  Poetry » Other
196 0 2

Не ме подминавай! 
Нека ти кажа нещо, за други– може би нищо. 
Усещам, има едни хорица, затворени вътре в черупките си. Техен щит, защита от онзи черния, безскрупулния свят, издигащ на пиедестал злокобната агония. 
А знаеш ли има и едни мекотели – опетнени, голи. Толкова нежни, толкова невинни, раздаващи добротата си на зли, на благи, на двутипни. И ти си от тия мекотели, признай си! Помагаш, даряваш обич, безценна монета в замяна на човешка помия. Наранен, огорчен си! Младостта прошепва ти „Спри!“. Но ти не се спираш, любовта ти гори, а много често и тебе изгаря. Изкрещи с цяло гърло: „Стига толкова, не искам!“.
А мен... мен вече подминавай!

© Елина Спасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??