Feb 23, 2006, 6:53 PM

За теб, мила майчице! 

  Poetry
1318 0 3
 

За теб, мила майчице!

 

Защо съм тъй сляпа, глуха, няма!
Защо всичко усложнявам?
Защо трябва да оценя нещо, едва когато го изгубя?
Защо тогава всичките чувства и слова намират израз,
А не в простото “сега”?

 

‘Обичам те!’ – тъй просто туй звучи.
‘Обичам те!’ – искам да го изрека, а нещо все ме спира.
‘Обичам те!’ – две тъй прости,но съкровени думи.
‘Обичам те!’ – преди, сега и завинаги.

‘Прости ми!’ – моля те от сърце.
‘Прости ми!’ – за болката, разочарованието и тъгата,
които съм ти причинила.
‘Прости ми!’ – за лошия тон, думи и погледи.
‘Прости ми!’ – защото имам нужда от теб,
от прошката ти и защото те обичам.

Твоят поглед – мил и топъл
Дава смисъл на всичко що е край мен.
Твоят поглед – разбиращ и спокоен
Дава мир на моето сърце.
Твоят поглед – гневен и бунтуващ се,
Дава стимул да докажа себе си.

Твоето сърце – всеотдайно и добро,
Ме направи добродушна.
Твоето сърце – топло и огнено,
Ме направи любвеобилна.

Твоята душа – властна за справедливост и равенство,
Ме направи бунтар.
Твоята душа – усърдна и търпелива,
Ме направи Човек!

Нека Бог, Богородица и всички небесни ангели
Чуят моите слова!
Нека Майката Природа със своите чеда
Дадат израз на моите слова!
Нека цялата необятна Вселена
Призове всемирната красота!
За да мога с цялата сила, любов и добрина
Да изкрещя на целия свят, че:
“ Ти си ми една, мила моя майчице!
  Ти си ми една – най – добрата, 
  най – обичаната от мен жена!
  Ти си ми стимул, ти си ми вяра, ти си ми обич!
  Обичам те – за вечността! Благодаря ти за всичко!"

© София Русева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Просълзих се..напомни ми на моето стихче за мама..Имате право.Каквото и да кажем и напишем,никога няма да е достатъчно за да изразим своето огромно БЛАГОДАРЯ И ОБИЧАМ ТЕ,МАМО!И все пак можем поне да опитаме .Поздрав за топлото стихотворение!
  • Да мила,права си-на същото мнение съм... и наистина е искрено-не бох могла да го напиша ако не бе дошло от душата ми!благодаря ти че го оцени
  • Думите...те са винаги безсилни да изкажат благодарност,да изразят обич или да поискат прошка от майката...,но са винаги така истински,искрени...Поздрав!
Random works
: ??:??