Не ми е във природата да влизам в църква.
Не вярвам в богове и във икони.
На практика - не съм и кръстена!
Живея според собствени закони.
Свещи паля само в тъмнината -
за светлина, за топлина и за спокойствие.
На пламъка харесвам красотата!
Не вярвам във магическите свойства.
Не съм набожна, нито суеверна.
Лицемерно никога не се прекръствам.
Но днес прекрачих църквата, обезверена,
и за здравето ти свещ запалих мълком!