Apr 8, 2015, 12:36 AM  

Забравил бях за сватбения ден 

  Poetry » Other
251 0 5

Не бях пропускал паметните дати
на дългия, съвместен жизнен път
до вметвне: "Навярно паметта ти
на ангели дочула е зовът.”

Припомняхме ги с подарено цвете,
бутилка вино, стих, прочувствен тост
и щастието с нас във крак вървеше,
щом търсехме към миналото мост.

Просторът и уютната ни стая
то бе изпълнило... Но днес
за сватбеният ден – как тъй – не зная,
забравил бях невинната ти чест.

И вместо за награда бели фрезии,
най малкото на теб да подаря,
в леглото ни със спомени се глезехме
за милите разходки по Царя.

Че те все повече на нас са нужни
на път към достолепни старини.
Не ни прави, о, Боже, само чужди
и свежа паметта ни съхрани!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво желание!Харесах!
  • Наистина красиво и нежно !
  • Колко красиво и мило стихотворение.Не ни прави, о, Боже, само чужди !
  • Страхотен финал - някои ги забравят на втората година...!!!
    "И щастието с нас във крак вървеше,
    щом търсехме към миналото мост
    да го припомним с подарено цвете,
    бутилка вино, стих, прочувствен тост."
  • Честит празник!
Random works
: ??:??