Nov 12, 2020, 7:36 AM

Задачи 

  Poetry » Humour, Free verse
445 0 0

За човека динамичен

умен, сръчен и обичан

все напред,

напред да крачи

на човека трябват му задачи.

ти разбираш,

на човека,

на човека,

да направи нещо значи,

дай му куп задачи.

Още първата задача

по терлик овца прескача

и на втората задача 

на човека разума откача,

лута се вибрира

смисъл не намира

във задачата поредна,

дадена от мисъл бедна,

гледаща без дума обяснение

изпълнителя с презрение.

Изпълнителю тъка ли значи

изпълнението на задачи?

Никой не те кара

да забъркваш някаква попара.

Не мисли,

дори не разсъждавай, 

само тъпо изпълнявай

правилник без точна мисъл

на безсмислие е замирисал,

към подбраните задачи

гледат мигащи клепачи

на работещите хора,

тежко болни от умора,

 са тъка наречените изпълнители

на безумие неволни потребители,

 посветени на безброй задачи

обществото все напред да крачи.

© Клажер от Килиджевци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??