Jan 17, 2013, 10:52 AM

Залез 

  Poetry » Other
462 0 5

Слънцето се гушва в планината.

Ляга на гърдите ù да спи.

Дълго, дълго си играе със косата ù

от зелени девствени ели.

 

А снегът белее се наивно -

само помисъл за чистота.

Шушне вятър тихо и приспивно

и прогонва всяка суета.

 

Голите дървета сън сънуват:

слънце, птици, шепот на листа.

През студа на януари даже чуват

как ги вика тихо пролетта.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??