Sep 11, 2007, 10:12 AM

Защо? 

  Poetry
764 0 6
Защо?
Защо човек разбира, че е имал
до себе си прекрасна сбъдната мечта,
едва когато тя е толкова далече,
че вятър скрил е нейната следа?!

Защо човек разбира, че обичал е,
едва когато е намразил след това,
а сетне, завладян от безразличие,
отрича безусловно любовта?!

Защо човек разбира колко кратък е
животът всъщност - даже да горчи -
едва когато есента му хлопа
по прашните и неотворени врати?!


© Виолета Зашева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??