Jul 13, 2011, 9:39 PM

Завет 

  Poetry » Other
452 0 1

 

На внука ми Ангел

 

Бъди, ти, мой мъничък,

винаги светъл.

Бъди все усмихнат, лъчист, озарен...

И всички ще казват -

"на мен си се метнал".

Така, мило внуче, ще спомнят и мен.

 

Бъди любознателен,

честен и умен.

И всичко постигай със ум и ръце.

И слънчев, и ведър,

и звезден, и лунен -

бъди с отзивчиво човешко сърце.

 

Търси във живота си

истини святи.

Изграждай си кули от смели мечти.

Тъй както герои -

във песни възпяти,

земята си родна обичай и ти!

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасно посвещение! Да ти е жив и здрав! Поздрав!
Random works
: ??:??