Aug 11, 2007, 5:06 PM

ЗАВРЪЩАНЕ 

  Poetry
605 0 3
Завърнах се от АДА в ден красив.
Греховете си изкупих без пощада,
преродих се и се чувствам ЖИВ!

Душата си напълнил с грях,
затънал в множество проблеми,
от тежестта им грохнах, остарях.
Дяволът от мен живота взе ми.

Пропадах всеки ден дълбоко.
Летях, а паднах отвисоко.
Попаднах в плен на суетата
и тъй към АДА ми бе отворена вратата.

Разбрах, че бях сгрешил.
Разбрах, че съм се провалил.
Че любовта, която чаках, съм унищожил.
До низки страсти бях се принизил.

Попаднах в АДА на своето съзнание.
И съм обречен на ледено забвение.
Разбрах, че чакат ме и болка, и страдание,
Но те са пътят към моето спасение.

И мъчеха ме в Геената разярена.
И късаха душата ми пленена.
И мачкаха ме, и гориха.
И писъците на смъртта обливаха ме в пот студена.

Не се поддадох на страшното мъчение.
Успях да издържа на изпита нелек.
Разбрах, че аз съм Божие творение,
но грешен съм - като човек!

Покаях се дълбоко - от душа.
Поисках прошка от хиляди сърца.
Товарът падна - отвори се врата
Свободен бях да прекрача прага към света.

И тъй - завърнах се от АДА в ден красив.
Греховете си изкупил без пощада.
Преродих се и се чувствам ЖИВ!                              2007

© Марто All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво Джейми!Само така мойто момче-хващай бика за рогата!Така те искам-прям,силен и размазващ!
  • Попаднах в АДА на своето съзнание.
    ...
    Тежко и много вярно!
    Поздрави!
  • Написал си нещо,което мисля и чувствам и аз.Хареса ми!!!
Random works
: ??:??