Aug 29, 2012, 11:43 AM

Здравей, страннико, с усмивка блага 

  Poetry
764 0 1

Здравей, страннико с усмивка блага,

дойде да ме спасиш от самотата?

Защото примката се бавно стяга

и леко аз потъвам във тъгата!

 

От мъката ръцете са сковани

и едва долавям топлината!

И макар във сълзи очите ми облени,

аз пак успявам да ти видя красотата!

 

Сега си тук, не е студено,

в прегръдка топла се отпускам,

с очи поглеждам те смутено,

а сърцето във гърдите ми препуска!

 

Здравей, страннико с усмивка блага!

Поздравявам го възторжено и смело!

Преди отново със съня ми да избяга

и да прикрие следите си умело...

© Злори All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??