Dec 22, 2014, 1:55 PM

Здравейте! 

  Poetry » Humour
414 0 4

 

 

В Коледната  свята нощ

пак сме с вилица и нож.

Пак перото ни събра,

а съдбата ни избра

да  сме милата картина.

Да сме същата дружина.

 

Пийваме си от винцето,

бодваме си от мезето

и развързали езици

като свраки върху жици,

спрягаме какво ли не

от  житейското море.

 

Хвръкна тапа от шампанско

и се гмурна  с устрем  кански

 на поетка в деколтето.

Да спасява дереджето

бръкна услужлив поет,

мустачурест, як брюнет

със омазнена ръчица.

После гръмна и плесница.

 

Скочи зачервен твореца,

ръшкан даже и  в прасеца

от колежката  свенлива.

И с усмивка малко крива,

вдигна коледна наздравица

за поетките-красавици.

Неговото поздравление

като акт на извинение

беше срещнато с овации.

 

 Разлюляха се вибрации.

Няма тихи, няма скромни...

От баири сто със стомни

всеки носи и разлива...

Няма вече съпротива.

 Нови чаши са изпити

от юнаци-ерудити,

пъчат се гърди напред.

Всеки  е велик поет.

Развенчават нобелисти,

вадят писаните листи.

Съюзяват се компании.

С  гръмотевично реване

почва урбулешко четене,

докато чиниите ометени

лъсват като  месечина.

 

После шумната дружина

рипа невротични танци

на артритни африканци.

Полудели от мераци,

паднали са им капаците.

Привлекателни поетки,

в чудно хубави разцветки

и поети с взор препускащ

дето нищо не пропуска.

Дето търси вдъхновение

в тайни женски възвишения,

даже да е прегрешение.

Хвърлят къчове и цици

като Бакхусови жрици.

 

Коледо, добре че си дошла

да разкършим  и снага!

Да изтръскаме  кореми.

 Хубаво е, дявол да го вземе!

И екстази до припадък...

Ех, животе, що си  сладък!

Греят зачервените лица.

Наши  нежни, авторски сърца,

в тая свята нощ ликувайте,

 празника ознаменувайте

със флиртове и със шеги.

Здравейте, бляскави творци!

 

 

 

 

 

 

 

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво Коледна , поиска и аз да съм на тази маса ! Браво !Честита Новата година и продължавай в същия дух !
  • Честита Нова година и от мен!Поздравявам те за поетичното съвършенство и за този толкова весел стих!Благодаря за удоволствието
  • Оригинален хумористичен стих, зарежда с ведро настроение
    и съдържа не само весело, но и мъдро послание!
    Автоиронията е привилегия, която много малко творци притежават,
    много ми хареса, уникален стих, който е написан със завидно поетично майсторство! Поздрави и от мен!
  • Здравей, Загора!
    Много ми хареса Коледната вечер.Чудесно си го почувствала и написала!
    Поздравявам те и ти желая весело изкарване на празниците!
    Да си жива и здрава и все така духовита!
Random works
: ??:??