Jul 3, 2016, 3:45 PM

Земен живот 

  Poetry » Phylosophy
507 0 0

Животът земен ни е даден, за да се научим

да различим Злото от Доброто!

Какво да правим, докато живеем?

И какво не трябва да допуснем да се случи?

На всеки дадена е свободата да направи своя избор -

именно защото:

Животът земен е училище, което

единствено докато живеем трябва да завършим!

Че всичко поправимо е, докато сме тук!

Да го осъзнаем с ума и със сърцето!

Напуснем ли веднъж живота земен -

за поправка ще е късно вече!

Животът земен ни е даден като тест от Вечността!

И нека да приемем с благодарност всеки миг!

Най-важното е - да не се залъгваме, че няма "После"

и, че има само "Тук" и "Днес"... "Сега"!

Оценките на всеки наш живот

се проумяват безпристрастно само след смъртта!

Човекът преди всичко е Духовно същество!

А само опаковка на Душата е човешкото ни тяло!

И не повярваме ли, докато живеем в Истината на Христос,

че чрез смъртта си на Голгота -

Той свърза се със земния живот и със Земята,

в която неговата кръв попи.

И стана част от нея! И човечеството цяло!

Умирайки на Кръста - дал възможност ни да се спасим!

И да възкръсне именно физическото тяло!

Да можем след живота земен да се преродим!

И, ако не повярваме, докато живеем във това -

след земния живот, ще сме обречени единствено на Самота!

 

Елена Найденова (Sun)

© Елена Найденова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??