Jan 3, 2023, 2:41 PM

Зимен валс 

  Poetry
538 2 11

ЗИМЕН ВАЛС

 

Не мисля, че остава много време,

светът да бъде цветен и лъчист.

Виелицата щом деня превземе

и вятърът обрули всеки лист –

 

небето сива лапа ще прихлупи,

ще рукнат монотонни дъждове

и без светулки в празните хралупи

дървото леден щит ще обкове.

 

От днес насетне дълго ще жадувам

страстта на багри и на липов цвят.

Сред пустотата в стихналия свят

 

най-ярките си сънища сънувам –

дордето шества в сринатия град

най-тъжният и парцалив парад.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??