Oct 10, 2018, 2:00 AM

Зимна самота 

  Poetry » Other
363 0 4

Вървя сега във есента с чалъми...

Край мен се носи мириса на сняг.

И вее вятър лѝсти от салкъми

край мокрия и на реката бряг.

 

И плачат облаците във несрета

над равните полета и реки.

И под оголилите се дървета

се трупат жълти лѝсти на лехи.

 

А вечерите лягат във мъглата

и като птици в своите легла.

И синкав дим се вдига над селата,

оставил долу земните тегла.

 

Една тъга в душата се надига

и губя поглед с мъжка срамота.

А мисълта ми зима я настига

и ме приспива зимна самота. 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??