Mar 19, 2008, 7:21 PM

Знаеш ли...? 

  Poetry » Love
612 0 2

Ти знаеш ли какво е да обичаш,

ти знаеш ли какво е нежността,

в лятна нощ звездите да обливаш

със светлина на щастие едно?

 

Ти знаеш ли какво е да мечтаеш,

да виждаш само някое лице,

черти, дълбоко в ума ти забити,

дъх на пролет във вечността?

 

Ти знаеш ли какво е да гориш,

по-силно и от пламнал огън,

да топлиш зимата едно сърце,

отдавна врекло ти се във всичко свое?

 

Ти знаеш ли какво е да пострадаш

от стрелата на любовта,

да мислиш, че си мъртъв, а живееш,

да чувстваш как в теб нахлува безнадеждността?

 

Ти знаеш ли какво е да обичаш,

ти знаеш ли какво е любовта,

мечтаеш ли за някого в нощ самотна,

обичаш ли ти тайно някой в света голям?

© Иван Русланов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??