Jun 1, 2014, 9:27 PM

Звездно мълчание 

  Poetry » White poetry
473 0 0

Звездно мълчание

Тръпне небосвода необятен.

Зъзне ястреб приятен.

 

Тръпне вселенски въздух.

Зъзне космически дух.

 

Тръпне Луната разплакана.

Зъзне лунна люлка поласкана.

 

Тръпне небесно тяло в далечината.

Зъзне скована тишината.

 

Тръпне звезден прах небесен.

Зъзне вселенски аромат чудесен.

 

Тръпне Сириус безспирно.

Зъзне Орион всемирно.

 

Тръпне галактика далечна.

Зъзне спирала вечна.

 

Тръпне загаснала звезда унила.

Зъзне вселенска самота изгнила.

 

Тръпне космическо пространство в празнотата.

Зъзне безкрайна красотата.

 

Тръпне проблясваща мощна светлина.

Зъзне Сатурн в студена дълбочина.

 

Тръпне на Олимп божий глас.

Зъзне вселенски божий час.

 

Тръпне шепот на цивилизация развита.

Зъзне планета скрита.

 

Тръпне сияние мигновено.

Зъзне астероид съкровено.

 

Тръпне метеор сакрално.

Зъзне междузвездно мълчание неутрално.

 

© Деница Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??