Desafio (Concurso):

След първите пет изречения

Първите пет изречения се пишат лесно. Хайде сега да видим какво следва след тях! Отново бърз миниконкурс, този път за 20 дни. Все пак се надяваме да са повече от пет изречения. Конкурс за разказ-продължение и не само за продължение, но и за завършване, уточнявам! Без ограничения в дължината. Без награда за победителя (задаване на тема). Право на участие имат САМО тези автори, които се осмелиха да участват в "Първите пет изречения", всеки със съответните брой продължения. И този път оценяващите имат право на неограничен брой гласове. Навярно ще ви е любопитно да сравните как публиката оценява началото и после продължението? Някой ще поправи оценката си, друг ще я развали... Важното е да се забавляваме, като пишем и като четем. Успех!

И още едно уточнение. Моля, не забравяйте да включите в разказите си и първите пет изречения, както и да сложите заглавие,  тези които в първия кръг са използвали само цифри!

Общи условия за Предизвикателствата:
  1. Произведенията не трябва да са публикувани досега в сайта.
  2. Произведенията трябва да отговарят на общите изисквания в правилника на сайта, като първо се одобряват от редактор, който ги публикува, както всяка стандартна творба.
  3. Предизвикателството се създава от модератор, който отговаря за популяризиранто му и спазване на реда. Модераторът има право да декласира произведение, ако то не отговаря на изискванията на предизвикателството. Декласираното произведение остава публикувано в съответната категория в сайта, но извън конкурса.
  4. След крайното класиране, победителят се награждава с почетна грамота. Победител се излъчва при минимум пет участника в предизвикателството. Основният критерий е класирането, но екипът ни си запазва правото за определяне на победител, както и за неиздаване на грамота при ниско качество на произведенията.
  5. Задаващият темата няма право да участва.
Prosa
11 de mayo de 2019, 0:01
30 de mayo de 2019, 23:59
4 de junio de 2019, 23:59
Después de la aprobación
3
Todos los registrados
Неограничено
Porcentaje de votos
Terminado

Más desafios »Clasificación
13 el resultado
1 Puesto (14  45.2%) Бeглецът
Отворих с мъка единия си клепач. Лицето ми е подуто като плондер. Главата ми пулсираше като пробита сърдечна клапа. Съдраха ме от бой и като гледам пейзажа, не проумявам къде съм. Устата ми е пресъхнал кладенец. По тялото няма местенце дето да не боли. Извъртам глава за да видя, че съм в една стая д ...
  854  19 
2 Puesto (23  45.1%) Петото състояние
Професор Митев отдавна не гледаше телевизия, не четеше вестници, беше отвратен от всички медии… Потърси спасение от войнстващата, чалгаджийски превъзнасяна от тъй наречените журналисти пелена на низостта, която бе спусната над крехките кълнове. С неимоверни усилия успя да обзаведе в дома си собствен ...
  912  12  26 
3 Puesto (22  38.0%) Средновековно
Барон дьо Шамбери изхвърли ключа от девствения пояс на баронесата от моста над Изер, още преди кулите на замъка му да са се скрили зад хълма. Знаеше, че ако някога се върне жив от Светите земи, това ще е след много години. Знаеше и друго - там на Изток го чакаха безброй млади мургави сарацинки, и ня ...
  798  22 
4 Puesto (21  37.5%) Перфектният съпруг
Нещо я караше отвътре, та се беше разшетала вкъщи, а беше Разпети петък. „На този ден нищо не се прави, но работата не е грях“ – си мислеше Стела за свое оправдание и продължи да лъска подовете с препарат. Реши да зареди пералнята и посегна към панталона на мъжа си, окачен в антрето. Бръкна в джобов ...
  1134  11  27 
5 Puesto (15  34.9%) Беля (Целият разказ)
I
- Слушай, струва ми се ... не, сигурен съм, че кучката ме краде. Усещам го, разбираш ли ме? Като ѝ гледам хитрите очички и ми е ясна. Не е вчерашна, не мога да разбера как го прави, но съм сигурен.
- Добре де, защо просто не я разкараш? Друга ще намериш – касиерки дал Господ!
- Виж сега, шапка ти ...
  848  22 
След фиаското със затвора, аз реших да ставам друг човек. Няма да крада, няма да пробутвам лъжи и измами. Има - няма и седмица, лежа си аз на диванчето, цъкам каналите и к'во да видя. Вратата се отваря и в моята съборетина влиза не кой да е, а баш шефа на клана. Един такъв здрав и налят бабанка - с ...
  388 
8 Puesto (9  21.5%) Я.М.Р.
Я.М.Р.
-Запретнете ръкава на удобна за вас, ръка!
-Ще направим вливане на контрастно вещество.
-Може да усетите лек дискомфорт и в случай, че нещо Ви притеснява -
натиснете бутона, който ще държите, докато трае изследването. ...
  454 
В полицията:
― Добър ден, с какво мога да Ви бъда полезна?
― Не е добър деня, така че кажете ми, къде мога да подам жалба, защото откраднаха живота ми?
― Моля Ви, успокойте се и кажете за какво точно става въпрос?
― Загубих живота си, целия, откраднаха ли ми го, загубих ли го не знам, но трябва да г ...
  444 
11 Puesto (4  19.1%) Наслука!
– Вие уверен ли сте, че няма какво да добавите към казаното? – главата на комисаря рязко се надигна и на мен ми се наложи ловко да се дръпна назад, тъй като неговия дълъг нос едва не клъвна дясното ми око.
– Уви, господин полицай, аз действително няма с какво да ви зарадвам – уверих спокойно комисар ...
  495  11 
14 Puesto (3  13.1%) Обсебване
– Тези перлени обеци, май не ги носиш вече, а и изглеждат доста стари? Защо ги пазиш?
– Защото имат най-невероятната история, която ми се е случвала. Колкото пъти ги погледна, си спомням онзи ден (сякаш беше вчера), в който изгубих едната и сънувах още същата нощ, как я намирам – едно към едно.
– На ...
  407 
15 Puesto (4  8.4%) Наследниците
-Тръгвай, защото опелото ще започне. Няма да чакат нас !
Гласът на моята домашна любимка отекваше като планинско ехо в огромния хол.Надигнах си снагата от топлото легло и без никаква емоция зяпнах в нея.Аз понякога съм доста муден и сигурно я изкарвам извън кожата и.Беше се издокарала в черни дрехи, ...
  546  20 
16 Puesto (2  7.7%) Творението (1)
Аная спеше леко - толкова леко, че и най-малкият звук би я събудил. Отново сънуваше онова тъмно място, от което всеки път се страхуваше. Сепна я неочакван шум. Сърцето ѝ запрепуска като изгладнял гепард, гонещ своята жертва В празната къща нещо се движеше в стените.
Искаше да разбере от къде идва зв ...
  459 
17 Puesto (1  6.7%) В огледалния свят
... Събуждайки се една сутрин след неспокоен сън, Чък Рейн забеляза, че пътувайки във вагона на влака по своята линия в метрополитена, незнайно как се беше превърнал в прашно огледало.
...
Никакви курсове за повишаване квалификацията на мениджъри от средно ниво, никаква новородена преди два месеца д ...
  314 
Propuestas
: ??:??