25 jun 2006, 18:30

***** 

  Poesía
663 0 1

*****

 

“Алхимикът” пред мене лежи.

От Куельо – навярно го знаете вие.

Препрочитам книгата неведнъж,

нея преди време Тя ми откри.

В творбата си тайни за битието

авторът опитва се да разкрие.

Неизвестни неща за света

чрез нейните страници ни показва.

За своите мисли и чувства

С увлекателни слова ни разказва.

По света пътува момче,

среща загадъчни хора,

тайни разбира, търси любов

без да чувства умора.

Поуки много ще извлечем ние:

Ако имаме цел – какво да направим:

да преследваме нея или оставим,

защото следваща може да няма?

Но всичко не е ли само измама?

Други цели ще има ли – зависи от нас,

но да ги откриваме трябва сами

и в точния час!

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??