*****
“Алхимикът” пред мене лежи.
От Куельо – навярно го знаете вие.
Препрочитам книгата неведнъж,
нея преди време Тя ми откри.
В творбата си тайни за битието
авторът опитва се да разкрие.
Неизвестни неща за света
чрез нейните страници ни показва.
За своите мисли и чувства
С увлекателни слова ни разказва.
По света пътува момче,
среща загадъчни хора,
тайни разбира, търси любов
без да чувства умора.
Поуки много ще извлечем ние:
Ако имаме цел – какво да направим:
да преследваме нея или оставим,
защото следваща може да няма?
Но всичко не е ли само измама?
Други цели ще има ли – зависи от нас,
но да ги откриваме трябва сами
и в точния час!
© Вили Тодоров All rights reserved.