23 jun 2006, 12:47

*** 

  Poesía
1028 0 5


Случайно погледнах в очите ти,

за да започна да потъвам в бездната на душата ти.

Без да искам дочух думите ти,

за да ме омагьосаш със... слова.

 

                                               Но аз знам, че думите ти бяха истински!

 

А после...

Нарочно се загледах в очите ти...

Те бяха дълбоки – сякаш, земята се опитваше да докосне небето, а гмуркайки се в безбрежието му разбираше, че то е безкрайно, но въпреки това се радваше на топлото сияние на звездите и се опитваше да откъсне от причудливите форми.

Това бяха очи на чакаща радост... пълни с копнеж

 

                                               И така истински!

 

Те искаха да дадат. Стараеха се.

Те можеха да дадат.Успяха.

Те искаха да дават. Изгаснаха.

 

                                               После засияха с нов, по-силен блясък.

                                               Но за малко...

 

Случайно докоснах ръката ти -

силна, творяща, усещаща...

Сякаш пресъхналата земя жадно отпиваше от капките роса, копнеейки за дъжд. И скришом поглеждаше към небето...

 

                                               А небето разбра и започна да плаче!

 

Без да искам повярвах в мечтите ти,

за да се науча да бъда човек - истински.

Започнах да искам мечтите ти,

а ти ми ги даде. Написа ги в рими,

а аз грижливо прибрах ги...

и улисано, вярвайки, скришом четях ги.

 

                                               Думи, извайващи нежност!

 


А после...

Нарочно потърсих те,

нарочно докосвах те

сякаш исках да мога

да имам,

да вярвам,

да търся.

 

                                               Много отнех!

 

А сега...

Искам да има теб! – сякаш дете притихнало чака

милувка от майка си, а знае, че тя е далеч.

И тихо събира сълзите си,

но бавно, може би плахо – усмихва се

и тръгва напред.

© Деяна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ПРЕКРАСНО!
  • много е хубаво!Продължавай все така, Поздрав!
  • И тихо събира сълзите си,

    но бавно, може би плахо – усмихва се

    и тръгва напред.

    Хареса ми!!!
    Поздрав Деяна и красив и светъл път
  • "А после...
    Нарочно потърсих те,
    нарочно докосвах те
    сякаш исках да мога
    да имам,
    да вярвам,
    да търся."

    Прекрасно!
  • Отлична оценка (много добри идеи и изразни средства )!
    Но, на тази красота не отива заглавие ***
Propuestas
: ??:??