*****
Аз съм вода -
нямам мирис,
нямам форми,
нямам граници,
границите са пространство,
границите са в съзнанието ми.
Аз съм извор,
нероден и животворен извор,
топъл като сълза,
мъркащ извор,
мокрещ плът и земя.
Аз съм река
пълноводна, поройна река -
отнесох граници,
прииждам в пространства.
Аз съм море
огромно, синьо море -
лунен водопад.
Аз съм океан,
обладан от вятъра -
бурен океан, отливи и приливи
и преливам...
заливам острови, брегове, континенти,
заливам пространства...
заливам всемира,
заливам цялата Вселена...
Аз съм Вселена... и Душа.
Април 2002г.
© Милена Дякова Todos los derechos reservados