9.04.2008 г., 8:45 ч.  

***** 

  Поезия » Друга
1242 1 8

*****

 

Аз съм вода -

нямам мирис,

нямам форми,

нямам граници,

границите са пространство,

границите са в съзнанието ми.

Аз съм извор,

нероден и животворен извор,

топъл като сълза,

мъркащ извор,

мокрещ плът и земя.

Аз съм река

пълноводна, поройна река -

отнесох граници,

прииждам в пространства.

Аз съм море

огромно, синьо море -

лунен водопад.

Аз съм океан,

обладан от вятъра -

бурен океан, отливи и приливи

и преливам...

заливам острови, брегове, континенти,

заливам пространства...

заливам всемира,

заливам цялата Вселена...

Аз съм Вселена... и Душа.

 

              Април 2002г.

© Милена Дякова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??