6 nov 2008, 11:53

* * * 

  Poesía » Otra
544 0 6

Градът мълчеше -

 

призрачно притихнал.


Тежаха часовете в тишината.


Събрани - като ято черни птици -


накацали край къщата, мълчахме.


Невярващи, че теб те няма.


Съседи - неми, бледи сенки


във унес влизаха при тебе.


 И тихо хлипаха във шепите.


Смъртта край нас

 

невидимо сновеше.


Доволно сита - беше взела трима.


С грабливи нокти

 

млада плячка сграбчила


под куп от гуми, кръв и ламарина.


Декември  виеше във клоните


на старите, замръзнали дървета.


С юмруци бършехме сълзите си.


С дъждовни сълзи плачеше небето.

© Мария Вергова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??