23 jun 2017, 10:32

*** 

  Poesía » Filosófica
271 1 8

Животът, като вятърната мелница,
премила дните в прах и никого не пита...
А житните зрънца дали последни са?
Месим ли всеки грях във зърнената пита?

 

И вятърът пречиства ли душите ни
или отвява вечно за стъпките ни спомена,
премятайки безмилостно съдбите ни
към вечер безконечна, без да им прави помен...

 

Не, аз съм жив, макар да съм нищожен
и мелничните камъни да стържат безпощадно, 
ще търся вечно храмът невъзможен,
във който всички спомени ще зазвучат парадно!

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??