23 oct 2008, 12:55

********* 

  Poesía » Otra
400 0 1

Блясват последни искрици,

оглеждат се в огнена вечност...

танцуват в тишината частици

в промеждутъци изтерзана човечност.

 

Оглозгано до кости доверие,

стърже по черна врата,

а душата няма предверие,

намира утеха само в страстта.

 

Излята от кал самотата,

с кървящи длани рови пръстта,

гореща струйка търси отплата,

от дъжд се превръща в сълза.

 

Унило в своето безвремие,

сърцето златни блянове руши,

пропуснало отново своето спасение,

чака някой да го нарани.

 

Няма време, стрелките се пресичат,

блясват като метални шпаги в дуел,

и късно е да се научат да обичат,

всеки към своя пясъчен свят е поел!

© Мария Манджукова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??