19 ene 2014, 22:35

* * * 

  Poesía » Para niños
1394 0 21

Лиса скита из полето,
гладна, като вейка слаба
и мечтае за петлето,
дето сутрин буди баба.


Някой ден ще се получи
и ще хвана туй пернато,
ала баба има куче,
пази птичето са ято.


Пробвах рано отзарана,
пробвах в нощна доба глуха,
лае Шаро, щом те хвана,
ще ти скъсам аз кожуха.


Груб си, Шаро, аз съм дама
и кожухът ми е марка,
но с мечта останах само,
за петленце или ярка.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??