Толкоз малка, а колко тежи -
двайсет грама, гърба ми превили.
За да нося човешка душа,
нечовешки ще трябват усилия.
Тя е облак и дим, и мечта,
несъбрана във плътните длани.
Като камък виси на врата.
Като спомен дълбае ми рани.
Толкоз малка, проклета душа,
да лети е забравила сякаш.
Спъва свойте оловни крака
във надежда, че има „нататък“
Ако можех, отрязала бих
тази котва в морето от сълзи...
Без душа, без душа се лети!
Двайсет грама, напълно ненужни!
© Евгения Илиева Todos los derechos reservados
двайсет грама, гърба ми превили.
За да нося човешка душа,
нечовешки ще трябват усилия."
----------------------------------------------
Много силен елегичен стих и много талантливо
сътворен, страхотни стихове пишеш, впечатлена
съм, много ми харесват! ПОЗДРАВИ! БЪДИ!