25 may 2022, 10:58  

24 май 

  Poesía » Otra
269 0 0

Малко знаеш, българино,

принизил си се до скота,

наливаш се здраво с вино...

Колата, жената, парите, имота...

 

Разшири си малко кръгозора,

опитай се да мислиш и разбираш,

не усещаш ли в себе си позора -

духовно сам себе си затриваш.

 

Знанието роди прогреса,

чети и мъдрост ще имаш,

ти си който имаш интереса

ума си много да развиваш!

 

Това показаха ни братята -

светците Методи и Кирил,

само с интелект в главата

злото в света ще си победил!

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??