Малко знаеш, българино,
принизил си се до скота,
наливаш се здраво с вино...
Колата, жената, парите, имота...
Разшири си малко кръгозора,
опитай се да мислиш и разбираш,
не усещаш ли в себе си позора -
духовно сам себе си затриваш.
Знанието роди прогреса,
чети и мъдрост ще имаш,
ти си който имаш интереса
ума си много да развиваш!
Това показаха ни братята -
светците Методи и Кирил,
само с интелект в главата
злото в света ще си победил!
© Георги All rights reserved.