Жица
Мед, по която
ток преминава,
но не и когато
я ромът предава.
Журналист
От мухата по-нахален,
от садистът по-брутален,
а свободното му слово
по-тежи и от олово.
Винаги е той нервиран,
ако бъде цензуриран
или негов репортаж,
с който риба би избил,
прах събира на стелаж,
щото други пръв е бил.
Жена
Индивидът, който
вечно иска свойто,
а какво желае
никога не знае
и никой май не ще
я нявга разбере.
© Марин Цанков Todos los derechos reservados